Het Paasverhaal komt naar Flevoland

Het verhaal van Pasen komt naar de Flevopolder! In een prachtig uitgewerkt verhaal komt het tweeduizend jaar oude passieverhaal samen met het leven van vandaag. Het verhaal speelt op veel bekende plekken in Dronten en omgeving met een indrukwekkend slot in het Wisentbos. Met prachtige muziek, zang, professioneel beeld en geluid komt Pasen  heel dichtbij. De uitzending is op Goede Vrijdag om 20.30 uur via www.pasenlivedronten.nl en op Eerste Paasdag om 10.00 uur bij Omroep Flevoland.

Vervolg op Kerstnacht Dronten

‘Met Kerst stonden we voor de vraag: hoe gaan we in coronatijd toch een fantastische Kerstnacht organiseren’ zegt Chiel Naber, het creatieve brein achter het project. ‘Dit werd een online evenement met een bereik van 17.000 kijkers, dus toen was het duidelijk: dat gaan we ook doen voor Pasen, vervolgt hij. ‘We hebben drie volle dagen kei en keihard gewerkt om alle scenes goed in beeld te krijgen, het was een race tegen de klok, maar het is steeds gelukt om voor 21 uur klaar te zijn’ vertelt Ronald Opstal, die de uitvoering tijdens de opnames organiseerde. Hij vult nog aan: ‘We hebben zulke goede mensen voor het beeld en geluid, en  goede muziek en prachtige scenes, het is  fenomenaal wat er neergezet is,  ik ben echt supertrots op het resultaat’.

Uitdaging door beperkingen

Het opnemen van Pasen Live was een grote uitdaging door de huidige situatie met beperkingen. In nauw overleg met de gemeente Dronten is het plan doorgesproken, dit leverde een draaiboek op  om dit project uit te voeren binnen de huidige regelgeving. ‘We hebben heel zorgvuldig gekeken hoe we maximale zorg voor elkaars gezondheid hebben en tegelijk dit project toch mogelijk maken’ zegt Amber Boeve, de organisatorische spil van het project.  ‘Als levensbeschouwelijke activiteit is er wettelijk meer mogelijk, tegelijk wil je het aantal contacten zo klein mogelijk maken,’ geeft zij aan, ‘met minimale bezetting per scene hebben we de productie gemaakt, we zijn dus zelf ook  ontzettend benieuwd naar het complete verhaal’.

Brede werkgroep

‘Als kerken van Dronten werken samen in dit prachtige project’ vertelt Erwin Teseling, zelf lid van de Ontmoetingskerk in Dronten. ‘Het is echt fantastisch dat dit project mogelijk is door veel particuliere bijdragen’ vervolgt Erwin. Er komt veel talent bij kijken om dit allemaal mogelijk te maken. Het project werkt samen met Omroep Flevoland, zij zenden het programma uit om 10 uur op Eerste Paasdag. Chiel Naber vertelt dat dit een kortere versie zal zijn vanwege de beschikbare programmeringstijd. De volledige, ofwel ‘Extended Version’ wordt uitgezonden op Youtube vanaf Goede Vrijdag om 20.30 uur. De internetlink hiervoor is te vinden op www.pasenlivedronten.nl.

Meer informatie:

Amber Boeve    pasenlive2021@gmail.com