Samen naar buiten!

Samen in de natuur om te genieten en te zorgen dat het nog mooier wordt. Doe je mee? Heb je de natuur ontdekt de afgelopen jaren? Ben je begonnen met vogels kijken? Of ben je altijd al een beetje ‘natuurmens’? Heb je misschien al de app Obsidentify op je telefoon om zo makkelijk de naam van een plant of dier te kunnen vinden? Of heb je gewoon zin om lekker buiten te zijn en samen iets te doen? Dan past dit initiatief bij jou.

We gaan starten met A Rocha Dronten, een groep die elkaar ontmoet en samen dingen onderneemt om de natuur in en om Dronten nog een beetje mooier te maken. Dan worden we de vijftiende A Rocha groep in Nederland J. A Rocha is Portugees voor Rots, het is dan ook begonnen in Portugal en dit is gegroeid naar 20 landen. ‘Hart voor de schepping’ is het motto, genieten van en zorgen voor het mooi dat God gemaakt heeft. Want we houden van en willen zorgen voor die schepping.

Iedere groep maakt zelf een programma van activiteiten. PG Dronten is al een paar jaar Groene Kerk en samen starten we nu ook een A Rocha groep. Gewoon omdat we hart voor de schepping hebben. We gaan het wiel natuurlijk niet opnieuw uitvinden maar sluiten aan bij de organisaties die al actief zijn zoals Landschapsbeheer, IVN, Stichting Wisentbos.

De eerste activiteit is gelijk lekker praktisch J, op 18 september is de World Cleanup Day. En een ander leuk idee is om als kerken samen het kerkuilen project van Landschapsbeheer mogelijk te maken in onze omgeving. En wie weet heb je wel zin om mee te doen in de Berenklauw Brigade J.

De World Cleanup Day kun je natuurlijk sowieso gewoon aan meedoen, dat is tussen 10 en 12 uur, als je je aanmeldt via arochadronten@gmail.com met je naam en telefoonnummer krijg je verder bericht over de praktische kant. Heb je al een grijper om iets op te pakken, neem mee!

Hetzelfde mail adres kun je gebruiken om je aan te melden als je interesse hebt in A Rocha Dronten, ook als je de 18e september niet mee kunt doen. Je zit nergens aan vast en je tekent nergens voor J. We gaan gewoon beginnen en dan samen verder ontwikkelen.

Ron en Brigitta Methorst & Ellien Boiten