‘De dag van de stilte’ 31 oktober


Op 31 oktober 2021:

om 14.30 uur labyrint loopmeditatie onder leiding van labyrintwerker Nienke Boom uit Hattem

om 15.30 uur start stiltewandeling o.l.v. een medewerker van de Stilteplek (de route is ongeveer 5 km)

Mer informatie bij riek van Haeringen, voorzitter@stilteplekdronten.nl

kijk ook op https://www.stilteplekdronten.nl/ of op de facebookpagina https://www.facebook.com/Stilteplek-Dronten-103766527931882


Natuurwerkdag 6 november

Heb jij zin om een ochtendje te klussen in de natuur? Om lekker buiten bezig te zijn? Samen met anderen of juist alleen?  Op 6 november is de landelijke natuurwerkdag. Met A Rocha Dronten willen we hier graag aan meedoen. We hopen een handje te gaan helpen  met het planten van bomen, het bouwen van een insectenhotel en het maken van een takkenril. Jong en oud iedereen is welkom.  Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Geef je dan op via arochadronten@gmail.com.

Wanneer: zaterdag 6 november van 9:30-12:00 uur

Wie: jong en oud, met en zonder groene vingers

A Rocha Dronten is dit jaar gestart, we zijn onderdeel van een netwerk van plaatselijke groepen, met hart voor de schepping om samen te verwonderen. Wil je graag op de hoogte zijn van wat we doen: stuur ons een mailtje.

Ron Methorst en Ellien Boiten

Samen naar buiten!

Samen in de natuur om te genieten en te zorgen dat het nog mooier wordt. Doe je mee? Heb je de natuur ontdekt de afgelopen jaren? Ben je begonnen met vogels kijken? Of ben je altijd al een beetje ‘natuurmens’? Heb je misschien al de app Obsidentify op je telefoon om zo makkelijk de naam van een plant of dier te kunnen vinden? Of heb je gewoon zin om lekker buiten te zijn en samen iets te doen? Dan past dit initiatief bij jou.

We gaan starten met A Rocha Dronten, een groep die elkaar ontmoet en samen dingen onderneemt om de natuur in en om Dronten nog een beetje mooier te maken. Dan worden we de vijftiende A Rocha groep in Nederland J. A Rocha is Portugees voor Rots, het is dan ook begonnen in Portugal en dit is gegroeid naar 20 landen. ‘Hart voor de schepping’ is het motto, genieten van en zorgen voor het mooi dat God gemaakt heeft. Want we houden van en willen zorgen voor die schepping.

Iedere groep maakt zelf een programma van activiteiten. PG Dronten is al een paar jaar Groene Kerk en samen starten we nu ook een A Rocha groep. Gewoon omdat we hart voor de schepping hebben. We gaan het wiel natuurlijk niet opnieuw uitvinden maar sluiten aan bij de organisaties die al actief zijn zoals Landschapsbeheer, IVN, Stichting Wisentbos.

De eerste activiteit is gelijk lekker praktisch J, op 18 september is de World Cleanup Day. En een ander leuk idee is om als kerken samen het kerkuilen project van Landschapsbeheer mogelijk te maken in onze omgeving. En wie weet heb je wel zin om mee te doen in de Berenklauw Brigade J.

De World Cleanup Day kun je natuurlijk sowieso gewoon aan meedoen, dat is tussen 10 en 12 uur, als je je aanmeldt via arochadronten@gmail.com met je naam en telefoonnummer krijg je verder bericht over de praktische kant. Heb je al een grijper om iets op te pakken, neem mee!

Hetzelfde mail adres kun je gebruiken om je aan te melden als je interesse hebt in A Rocha Dronten, ook als je de 18e september niet mee kunt doen. Je zit nergens aan vast en je tekent nergens voor J. We gaan gewoon beginnen en dan samen verder ontwikkelen.

Ron en Brigitta Methorst & Ellien Boiten

Alpha cursus 2021

Alpha Dronten

Vanaf woensdag 15 september 2021 bieden de kerken van Dronten de jaarlijkse Alpha cursus aan in basisschool Het Zuiderlicht, Langstraat 48 te Dronten. Een cursus om het christelijk geloof te onderzoeken, je geloof te verdiepen of woorden te geven aan wat je gelooft. Voor informatie en kennismaking wordt op woensdag 8 september om 19.00 uur een informatieavond gehouden, ook in Het Zuiderlicht.

Elk jaar organiseren de kerken van Dronten in september de  Alpha cursus.
In 2020 is vroegtijdig gestopt door de coronamaatregelen maar dit jaar wordt de cursus weer aangeboden.
In augustus beslissen we of het mogelijk is om de avond gezamenlijk te beginnen met een maaltijd.

Ontmoeting

In kleine groepen ontmoeten we elkaar wekelijks op 10 woensdagavonden, de laatste avond is op 25 november. Om 19.00 uur leiden we de avond in met een film of spreker en daarna bespreken we dit met elkaar onder het genot van een kop koffie of thee. Om uiterlijk 21.00 uur sluiten we af.

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of ken je iemand die deze cursus wil volgen meld dit dan via: Alpha.in.dronten@gmail.com

Alpha Dronten
Gineke Fels (T 06 81678449)

Paaschallenge 2021

Op eerste paasdag kun je meedoen met een Paaschallenge in de wijk Landmaten.

Het spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus.

Met behulp van een routekaart en QRcodes loop je een route door de wijk en vind je aanwijzingen en uitdagingen.
Het spel is voor alle leeftijden en duurt ongeveer één uur.
Je kunt meedoen met je huisgenoten, of met tweetallen.
Kinderen kunnen onder begeleiding meedoen.

Lijkt je dit leuk?
Meld je aan via: PaasChallengeDronten

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dick en Hetti van der Lugt:
06-28485207 / 06-18864494

Het Paasverhaal komt naar Flevoland

Het verhaal van Pasen komt naar de Flevopolder! In een prachtig uitgewerkt verhaal komt het tweeduizend jaar oude passieverhaal samen met het leven van vandaag. Het verhaal speelt op veel bekende plekken in Dronten en omgeving met een indrukwekkend slot in het Wisentbos. Met prachtige muziek, zang, professioneel beeld en geluid komt Pasen  heel dichtbij. De uitzending is op Goede Vrijdag om 20.30 uur via www.pasenlivedronten.nl en op Eerste Paasdag om 10.00 uur bij Omroep Flevoland.

Vervolg op Kerstnacht Dronten

‘Met Kerst stonden we voor de vraag: hoe gaan we in coronatijd toch een fantastische Kerstnacht organiseren’ zegt Chiel Naber, het creatieve brein achter het project. ‘Dit werd een online evenement met een bereik van 17.000 kijkers, dus toen was het duidelijk: dat gaan we ook doen voor Pasen, vervolgt hij. ‘We hebben drie volle dagen kei en keihard gewerkt om alle scenes goed in beeld te krijgen, het was een race tegen de klok, maar het is steeds gelukt om voor 21 uur klaar te zijn’ vertelt Ronald Opstal, die de uitvoering tijdens de opnames organiseerde. Hij vult nog aan: ‘We hebben zulke goede mensen voor het beeld en geluid, en  goede muziek en prachtige scenes, het is  fenomenaal wat er neergezet is,  ik ben echt supertrots op het resultaat’.

Uitdaging door beperkingen

Het opnemen van Pasen Live was een grote uitdaging door de huidige situatie met beperkingen. In nauw overleg met de gemeente Dronten is het plan doorgesproken, dit leverde een draaiboek op  om dit project uit te voeren binnen de huidige regelgeving. ‘We hebben heel zorgvuldig gekeken hoe we maximale zorg voor elkaars gezondheid hebben en tegelijk dit project toch mogelijk maken’ zegt Amber Boeve, de organisatorische spil van het project.  ‘Als levensbeschouwelijke activiteit is er wettelijk meer mogelijk, tegelijk wil je het aantal contacten zo klein mogelijk maken,’ geeft zij aan, ‘met minimale bezetting per scene hebben we de productie gemaakt, we zijn dus zelf ook  ontzettend benieuwd naar het complete verhaal’.

Brede werkgroep

‘Als kerken van Dronten werken samen in dit prachtige project’ vertelt Erwin Teseling, zelf lid van de Ontmoetingskerk in Dronten. ‘Het is echt fantastisch dat dit project mogelijk is door veel particuliere bijdragen’ vervolgt Erwin. Er komt veel talent bij kijken om dit allemaal mogelijk te maken. Het project werkt samen met Omroep Flevoland, zij zenden het programma uit om 10 uur op Eerste Paasdag. Chiel Naber vertelt dat dit een kortere versie zal zijn vanwege de beschikbare programmeringstijd. De volledige, ofwel ‘Extended Version’ wordt uitgezonden op Youtube vanaf Goede Vrijdag om 20.30 uur. De internetlink hiervoor is te vinden op www.pasenlivedronten.nl.

Meer informatie:

Amber Boeve    pasenlive2021@gmail.com

Cursus Zie Hij komt

Op woensdag 24 februari start de cursus ‘Zie Hij komt’ met Wim Grandia.
Wim neemt ons in 8 avonden mee door het bijbelboek Openbaring.
De cursus zal via een livestream te volgen zijn en via de chatfunctie kunnen kijkers vragen stellen.

De starttijd: vanaf 7 april aangepast naar 19.30 uur. Voor meer informatie en voor de link naar de livestream, klik hier. 

U kunt zich ook aanmelden voor fysieke aanwezigheid via deze link op de site van Shekinah