Paddenstoelenwandeling in het Waterloopbos

A Rocha Dronten organiseert op zaterdag 26 november weer een wandeling. Dit keer gaan we met elkaar naar het Waterloopbos. Hoewel het wat laat in het jaar is, hopen we daar toch nog een mooi aantal paddenstoelen te zien. 

Het Waterloopbos is een bijzondere plek. Lange tijd was het een plek waar allerlei waterbouwkundige werken op kleine schaal werden uitgetest. De resten daarvan tref je aan in het bos, samen met de kleine waterlopen die er voor zorgden dat de testsituatie altijd voldoende water hadden. Een bos vol bouwwerken, hier en daar overgenomen door de natuur, hier en daar ook in oude glorie hersteld. Natuur ontmoet cultuur. Het bos is nu een prachtig gebied met zeer veel soorten paddenstoelen, in allerlei vormen. Daarnaast herbergt het heel wat planten en dieren. Het is in alle seizoenen een bezoek waard! 

We verzamelen om 11 uur op de parkeerplaats bij de Ark. Het is handig om wat te eten en drinken mee te nemen. Wij zorgen voor de koffie! We zullen halverwege de middag terug zijn in Dronten. Stevig schoeisel is aan te raden. Aanmelden kan via dronten@arocha.org.